Om du kokar de råa köttbullarna i buljong innan du steker dem så blir de inte bara goda-de blir lika runda som när du släpper ned dem i buljongen!
Dessutom tycker jag det går snabbare såhär.. När köttbullarna är färdiga flyter de upp till ytan och då tar man upp dem med hålslev och steker dem snabbt för fin färg/stekyta :)
Ang kryddning så gillar ju en del att tillsätta kryddpeppar till jul, andra kryddar smöret de steker i med just kryddpeppar.. Andra föredrar "vanlig" kryddning.
Man kan riva eller mixa löken så slipper man lökbitar i..
En del steker sin lök tillsammans med lite kalvfond eller en nypa köttbuljong innan de blandar ned det i färssmeten.
Personligen gillar jag köttbullar på vilt- eller nötfärs bäst medan andra tycker blandfärs blir godast..
Jag gör alltid mina köttbullar på vatten, ströbröd och ägg samt lite kalvfond men andra använder grädde eller mjölk, havregryn eller potatismjöl så det är ju lite vad man själv tycker.
Du får nog helt enkelt testa dej fram med kryddningen och steka några provomgångar innan jul för att hitta det ultimata för just dej :P
Lycka till och hoppas tipset om kokningen iaf hjälpte dej med runda-köttbullar-problemet även om jag var väldigt vag ang kryddningen då det är så personligt vad man gillar eller inte..