vad sägs om dajmglasstårta utan dajm! sonens favorit och serverad på varje födelsedag sedan 7 år ( han fyller 20 nu )
recept: 4 äggvitor vispas med 1 tsk citronjuice och 2 dl socker går bra med muscovado ljust
2 rundlar på bakplåtspapper ca 24 cm 150 grader ugn ca 1 timme stäng av ugnen och låt stå kvar några timmar.
vill man kan man använda färdiga marängbottnar.
3 dl vispgrädde vispas
3 äggvitor vispas till hårt skum
3 ägg gulor vispas med 3 tsk florsocker & 1 tsk vaniljsocker
blanda äggsmet och grädde
( hacka 4 stora dajm och ha i ) utesluts i vår tårta
vänd ner vitorna
lägg botten i form med löstagbar kant fyll ut ordentligt
häll massan i formen och låt stå i frysen minst 7 timmar
vid servering ta upp ur formen och garnera med massor av frukt och bär efter säsong
strö eventuellt över hackad dajm.