Tråd:
Tips på annorlunda och goda julbordsrätter

Inlägg

@annapreciosa

Skrivet av PepsiLemon den 23 nov 2009

VEt inte hur ovanligt det är...men vi har alltid en härlig ungsomlett på bordet som är toppad med kantarellstuvning. Har hängt med i alla år och barn, ingifta osv bara älskar den. Nu för tiden får vi göra två av den för att det ska räcka till alla.
Behöver du få ett recept?(Y)

Ja tack vore gulligt!

@annapreciosa

Söker recept på revbenspjäll som man hade förr vid julbordet.

@osita

Skrivet av Wilmslow den 27 nov 2009

IKEA - min livsräddare kring jultid.....

Det är inte bara du!!!!
Det är inte bara möblerna som man handlar där!!!!!!!!!! ☺ ☺(Y)

@egonsolo

- glädjande att fler lagar äggost. Tillhör desserten juldagsmiddagen för många, då vi först äter stor trekilos majstupp med alla tillbehör. Åggosten görs i skulpterad träform från Orust. I gammal tid vanlig att ta med som förning vid kals, åts gärna med sill.
Medan vi har björnbär och ett gott dessertvin till.
Receptet finns gm anmälare en bit ovan.

@eery

Skrivet av Uli den 23 nov 2009

palsternacks gratang.

tunt skivade palsternackor,salt, peppar, vitlog, smor och gradde att tacka godbitarna i...

gradda tills pasternackorna ar mjuka om ni vill ha den graddig eller lamna i ugnen tills gradden ar helt bortkokt och palsternackorna ser ut att bada i smor.... urgott och forvanande sott. pasar perfekt till alla kottratter.

det här låter supergott!! det ska testas till kvällen(L)

@sikaal

Rödkålssallad, det är jättegott och friskt. Min svärfar åt den t.o.m. till sillen:o
Rödkålssallad

@wilmslow

IKEA - min livsräddare kring jultid.....

@the_mama97mia

Skrivet av Wilmslow den 27 nov 2009

Min gubbröra brukar bli lyckad:

Matjessill
creme fraiche
Hackad rödlök
Kokt potatis
Dill
Salt o peppar
Ägg som delas i 4 båtar och läggs ovanpå

Åh gubbröra är verkligen gott, nyfiken på hur du får tag på matjessill i England? Dum kommentar kanske...

@wilmslow

Min gubbröra brukar bli lyckad:

Matjessill
creme fraiche
Hackad rödlök
Kokt potatis
Dill
Salt o peppar
Ägg som delas i 4 båtar och läggs ovanpå

@mafia

Jag envisas varje år med att laga en bohuslänsk äggost. Tycker det är trevligt, eftersom vi bor i Bohuslän. Jag fick för många år sen ett recept av en arbetskamrat på en äggost, som hennes man Gustav gjorde och mitt recept har fått namn efter honom. Jag har lagt in receptet på MK men jag har ingen bild ännu.

@uli

palsternacks gratang.

tunt skivade palsternackor,salt, peppar, vitlog, smor och gradde att tacka godbitarna i...

gradda tills pasternackorna ar mjuka om ni vill ha den graddig eller lamna i ugnen tills gradden ar helt bortkokt och palsternackorna ser ut att bada i smor.... urgott och forvanande sott. pasar perfekt till alla kottratter.

@gnurf

En fräsch Rökröra brukar jag köra....med finhackat äpple, rödlök, tärnad västerbottensost, räkor såklart, chili, dill. Förr gjorde jag den med majonäsbas men nu överväger den ack så användbara matlagningsyoghurten (Y) I skål dekorerad med räkor, tomatklyftor, citronklyftor å några snirklade gurkskivor...:p