Rödkålssallad

En favorit i över 40år. Jättegott tillbehör på julbordet. Gott även till grillat. Går även utmärkt att använda vitkål.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ kg rödkål
  • 300 g äpple, gärna cox orange eller Ingrid Marie
  • 3 dl gräddfil

Gör så här

  1. Riv rödkål och de skalade urkärnade äpplena halvfint,( näst finaste skivan på matberedaren).
  2. Lägg rivet i en rätt stor skål, tillsätt gräddfilen och blanda noga. Måtten är ungefärliga, man tar de propotioner man vill, gräddfilen skall bara hålla ihop kål och äpple.
  3. Lägg över i en serveringsskål.
  4. Hållbar i flera dagar, men kan "skära" sig vid förvaring, därför är det bäst att göra salladen samma dag man skall servera den.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…