Jag blandade krusbär, socker och lite vatten som fick koka en stund. Sen hällde jag på en klick av den varma röran på vaniljglass. Jättegott!
Kräm och marmelad av krusbär är ju också smaskigt.
Gör din egen krusbärslikör. Ta en flaska sprit, valfri, o en lika stor tom flaska. Sätt en tratt i den tomma flaskan, lägg ett fint durkslag i tratten, lägg ett krusbär i tratten, häll försiktigt över spriten. När allt är silat, klart. Vill du ha lite starkare smak av krusbär på likören, pröva att försiktigt dela på bäret före spritens påhällande. OBS: Inget för nykterister. Lennart.
Rårörd saft blir oerhört gott! (Y) Det går utmärkt att frysa bären och göra saft eller annat när man får tid. :D Kom ihåg att det är svårt att "snoppa" frysta bär. :o Gjorde krusbärssmulpaj igår = jättegott. Sylt eller marmelad med syltsocker är ocså gott, men tyvärr måste man ju "snoppa" både till paj och sylt/marmelad (N)
Min mamma brukade göra krusbärskräm av våra bär, alltid lika uppskattat! Ser att fler har skrivit det, men det är nog det enda och bästa jag smakat av krusbär. Gott med mjölk till... ummm!