Tråd:
Vad är godast med krusbär?

Inlägg

@alvjonia

Jag blandade krusbär, socker och lite vatten som fick koka en stund. Sen hällde jag på en klick av den varma röran på vaniljglass. Jättegott!
Kräm och marmelad av krusbär är ju också smaskigt.

@hawksnest

Krusbärskräm, kompott eller varför inte en lite lösare krusbärssoppa är jättegott med grädde, mjölk samt lite kanel.

@lennart_58

Gör din egen krusbärslikör. Ta en flaska sprit, valfri, o en lika stor tom flaska. Sätt en tratt i den tomma flaskan, lägg ett fint durkslag i tratten, lägg ett krusbär i tratten, häll försiktigt över spriten. När allt är silat, klart. Vill du ha lite starkare smak av krusbär på likören, pröva att försiktigt dela på bäret före spritens påhällande. OBS: Inget för nykterister. Lennart.

@mithera

Min man gjorde krusbärssaft med mynta för några år sedan. Grymt god! Tror att det var Allt om Mat som hade receptet...

@roggan

Har inte testat, men sorbet skulle nog funka... Man kan ju blanda upp det med annat också t ex jordgubbar.

@sikaal

Rårörd saft blir oerhört gott! (Y) Det går utmärkt att frysa bären och göra saft eller annat när man får tid. :D Kom ihåg att det är svårt att "snoppa" frysta bär. :o Gjorde krusbärssmulpaj igår = jättegott. Sylt eller marmelad med syltsocker är ocså gott, men tyvärr måste man ju "snoppa" både till paj och sylt/marmelad (N)

@erklock

Blanda krusbären med svarta eller röda vinbär å kör dem i Saftmajan de bli garanterat go saft

@thewildone

Gör en glace det håller länge och är gött som fan

@anneni

Min mamma brukade göra krusbärskräm av våra bär, alltid lika uppskattat! Ser att fler har skrivit det, men det är nog det enda och bästa jag smakat av krusbär. Gott med mjölk till... ummm!

@123linnea

Javisst, jag kan ju faktiskt frysa dem och bestämma mig sen!

@erajscha

Krusbärskräm eller chutney är det bästa tycker jag :-)

@the_mama97mia

Skrivet av anluk den 3 aug 2009

Krusbärskräm tycker jag är gott.

Oj jaaaaaaa.... gud så gott. Frys in o ta upp sen o gör kräm i vinter....
Det ska vara gräddmjölk till....