Skrivet av Stintan den 10 aug 2011
Helt enkelt hemgjord långfil (långmjölk, tätmjölk, tjockmjölk) ja namnen är många. Minns min barndoms somrar där den ingick i frukost eller lunch varje dag.
Nu undrar jag om någon vet om man kan göra den på torrmjölkspulver. Ska leva i en stuga utan el en vecka långt upp i ett fjäll i väglöst land. Spännande.
Svarar mig själv och tipsar andra.
Ja, nu har jag verkligen experimenterat med långmjölken och kommit fram till att man dels kan göra den magrare om man vill och använda mellan- eller lättmjölk.
Sen har jag själv kommit fram till svaret på om man kan använda torrmjölkspulver + vatten enl anv på påsen. Det går precis lika bra som med vanlig mjölk. Toppen för oss som inte kommer till någon affär. Jag smaksätter ofta med ett par tsk lingonsylt och fyller på med rågrut i småbitar. Nu hoppas vi att det blir hjortron i st f lingon.