2 Bröd gräddad i kruka

Här ett underbart bröd med olika möjligheter....att smaksätta som man vill, till detta bröd använde jag rivet skal från 1 citron.. Man kan använda annan vätska som mjölk etc, bara låta sig inspireras och fantisera ihop det gör jag, varför inte smaksätta med tomat tex hackade tomater eller soltorkade, måste prova nångång..men här ett påskbröd. Som jag lät min bakmaskin knåda ihop..

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 1/2 dl ljummet vatten
  • 1 ägg
  • 1 pkt jäst
  • 1 tsk salt
  • 7 1/2 dl mjöl
  • Skal av 1 riven citron"går att utesluta"

Gör så här

  1. Smula sönder jästen och lägg sedan i alla ingredienser.
  2. Själv låter jag bakmaskinen knåda ihop den, så slipper man vara där med fingrarna och kladda. Jäs i 25 min, därefter tager jag upp degen, delar degen i 2 bitar och knådar ur all jäsning.
  3. Lägg den sedan att jäsa ytterligare i de smörsmorda krukorna, ställer in dem i kall ugn och gräddar dem i 225 grader i 25 min.

Kommentarer

Hej Annieann! Har du en ungefärlig storlek på krukorna? Skall ut och handla terrakottakrukor...

Liknande recept

@neta71

Mammas ansjovistårta

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…

@soleado

Apelsinmunk

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…

@fetgnu

Krämig chilisill

Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…