4-peppar kycklinggratäng med het sås

Underbart god kycklinggratäng med het sås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 6 dl vispgrädde
  • 2½ dl crème fraiche (kokbar)
  • Ev 1 dl mjölk (om jag serverar till ris)
  • 1 mellanstor purjolök
  • 125 g Cantadou färskost 4-peppar, 1 ask
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 dl mango chutney lime
  • ½ msk hel grönpeppar
  • ½ msk hel rosépeppar
  • ½ msk hel svartpeppar
  • Salt
  • 125 g bacon, 1 pkt
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Dela kycklingen i lagom stora bitar, ca 1,5 x 1,5 cm.
  2. Bryn i olja eller smör tills kycklingen fått fin färg och vattnet avdunstat.
  3. Knaperstek bacon och dela i mindre bitar.
  4. Koka upp vispgrädde, crème fraiche och färskost.
  5. Smaksätt med sambal och chutney.
  6. Stöt peppar i mortel till lagom storlek och häll i såsen.
  7. Skölj och dela purjolök, paprika i lagom bitar och lägg i såsen. Låt sjuda 4-5 minuter.
  8. Smaka av med salt och eventuellt mer peppar och sambal efter önskemål.
  9. Tänk på att hettan känns tydligare efter gratängen varit i ugnen.
  10. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och häll över såsen.
  11. Strö över ditt knaperstekta bacon.
  12. Riv ost och fördela jämt över gratängen.
  13. Gratinera mitt i ugn i 200 grader under 20-25 minuter eller tills gratängen fått önskad färg.
  14. Servera med pasta eller ris och en god sallad.
  15. Vid servering till ris använder jag mjölken i såsen för att få såsen något tunnare.
  16. Smaklig måltid

Kommentarer

Detta var riktigt gott. Vi hade pasta ( penne ) till och en krispig sallad. Du får en 5:a av oss.

Liknande recept