Paleo: Kycklinggryta med mango och mandelsmör

Smarrigt! Jag bytte ut persiljan mot koriander och serverade med råstekt sötpotatistärningar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1st gul lök
  • 225 gram tärnad mango
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 dl mandelsmör
  • 2 msk finhackad chili
  • 1 msk nypressad citron
  • Himalayasalt/havssalt
  • Persilja
  • Klarifierat smör, ghee eller kokosolja att bryna i.

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Bryn löken lätt i en panna eller gryta med högre kanter i t.ex. ghee.
  3. Skär kycklingfilén i mindre bitar.
  4. Tillsätt kycklingfilén i pannan och bryn ihop några minuter tills kycklingen precis blivit vit i färgen.
  5. Kärna ur och dela mangon i tärningar eller använd frusen färdig tärnad och rör ner i grytan.
  6. Tillsätt kokosmjölk, mandelsmör, finhackad chili och nypressad citronsaft.
  7. Rör om.
  8. Smaka av med några nypor Himalayasalt.
  9. Låt koka samman sakta på låg värme i 20 minuter, rör om då och då.
  10. Tillsätt lite persilja efter tycke och smak.
  11. Nu är Kycklinggrytan klar att servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept