Adventskakan

Perfekt till jul

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 0.5 g saffran
  • 1 sockerbit
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • (1 apelsin, rivet skal och saft)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping:
  • 100 g smält smör avsvalnat
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • (1 citron rivet skal och saft)
  • Garnering:
  • Riven choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret till kakan och låt det svalna något. Stöt saffranet tillsammans med sockerbiten i en mortel. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffran, grädde, smör, apelsinskal och apelsinsaft .. kan uteslutas .. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  2. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna.
  3. Vispa samman alla ingredienserna till toppingen till en luftig smet. Bred smeten över kakan och strö över hyvlad choklad. Låt stå kallt till servering.

Kommentarer

Ska prova den till Jul!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…