Ädelkassler med Pommes Duchesse

Trevlig bjudrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g benfri kassler
  • 1 purjolök
  • 350 g färska champinjoner
  • 2 msk margarin
  • 75 g ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk oregano
  • Svartpeppar
  • 1 msk Maizenamjöl
  • 2 msk ströbröd
  • Tillbehör:
  • 6 portioner potatismos på pulver enligt beskrivning.
  • 2 äggulor
  • Grönsallad
  • Tomat
  • Gurka

Gör så här

  1. Ansa och skiva purjolöken.
  2. Tillsätt champinjonerna och fräs i margarinet.
  3. Smula i ädelosten och rör ner creme fraichen.
  4. Smaka av med oregano och svartpeppar.
  5. Häll i Maizena och rör om.
  6. Häll såsen över kasslern och toppa med ströbröd.
  7. Använd ett stort ugnsfat för att få plats med potatisen.
  8. Pommes Duchesse:
  9. Laga till potatismoset efter beskrivningen och rör ner 2 äggulor däri. Spritsa ut toppar runt om köttet på fatet.
  10. Gratinera högt upp i ugnen 6-7 minuter i 225 grader till fin färg.
  11. Servera med en grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ocmadde

Hamburgepaket

Middagen kan inte bli enklare. In med allt i ett paket och sedan sköter sig rätten själv i ugnen eller på grillen.