Ädelmandel kyckling

Väldigt uppskattad och enkel bjudrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfileer
  • 1 msk smör
  • 1/2 dl riven ost
  • 3 msk flagad mandel
  • SÅS:
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraishe
  • 2 msk vetemjöl
  • ca 125 g ädelost
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Bryn kycklingen i smör, salta och peppra. Lägg över i en form SÅS: Koka ihop grädde, creme fraishe och buljong. Tillsätt vetemjölet blandat med lite vatten. Låt såsen sjuda ett par minuter. Smula ner osten, salta och peppra. Häll såsen över kycklingen. Strö flagad msndel och riven ost över. Servera med ris och en grönsallad. Ugn 200 grader i ca 30 minuter

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept