Ädelost- och spenatpaj

Ädelost, spenat och valnötter är en lyckad smakkombination. Denna ljuvliga paj kan serveras med kallskuret eller som ett vegetariskt måltidsalternativ.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • ½ purjolök
  • 1 msk smör
  • 125 g babyspenat
  • 250 g ädelost
  • 3 ägg
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 25 g valnötter

Gör så här

  1. Gör pajdegen. Hacka mjöl och smör till en smulig massa, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen för hand.
  2. Smörj en springform, ca 23 cm i diameter. Kavla ut degen och tryck ut den i formen. Låt pajskalet stå kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda 10 minuter.
  3. Gör fyllningen. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den mjuk i smör. Skölj spenaten och rör ner den i purjolöken. Låt spenatblandningen fräsa ett par minuter.
  4. Fördela spenatblandningen i pajskalet och smula över ädelost. Vispa ihop ägg och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Häll äggblandningen över spenaten. Strö över valnötterna. Grädda pajen ca 30 minuter.

Kommentarer

mums! den här pajen var ju supergod! men nästa gång ska jag definitivt dubbla spenat- & purjolöksröran!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…