Glutenfria och mättande pannkakor

Detta recept innehåller mer ägg än ett vanligt pannkaksrecept, eftersom det mättar mer och eftersom det behövs för att binda ihop det glutenfria mjölet. De smakar minst lika bra som pannkakor gjorda på vetemjöl.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g glutenfri mjölblandning för pannkakor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 6 ägg
  • 6 dl mjölk eller havremjölk
  • 50 g smör
  • MJÖLBLANDNING FÖR PANNKAKOR
  • 110 g (2 dl) ljust rismjöl
  • 110 g (2 dl) havremjöl
  • 90 g (2 dl) mandelmjöl
  • 55 g (1 dl) kokosmjöl
  • 180 g (3 dl) potatismjöl
  • 3 msk majsstärkelse

Gör så här

  1. Blanda mjöl (bara 200 g), bakpulver och salt i en bunke. Knäck ned äggen och häll i hälften av mjölken. Vispa så att det inte finns några klumpar kvar och häll sedan i resten av mjölken. Vispa. Smält smöret i en stekpanna/pannkakslagg och häll i även det i smeten. Låt gärna smeten svälla i ca 30 min i rumstemperatur. Grädda.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…