Ädelostkyckling

Viktväktarkyckling. 6,5 points per portion.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 hårda päron
  • 800 g färska rödbetor
  • 1 msk olja
  • 700 g kycklingfilé
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Paprikapulver
  • Ädeloströra:
  • 100 g ädelost, max 17 %
  • 2 dl crème fraiche, max 5 %
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klyfta och kärna ur päronen. Skala och klyfta rödbetorna. Lägg klyftorna av var sort för sig på en plåt med bakplåtspapper. Häll över olja och salt.
  3. Stek i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
  4. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprika. Bryn dem på båda sidor i en stekpanna . Lägg dem i en ugnssäker form.
  5. Mosa osten, blanda med crème fraiche och peppar. Bred hälften av oströran på filéerna och strö över timjan. Ställ in formen på galler över klyftorna.
  6. Stek allt i ca 15 minuter, servera med en sallad och oströran som är kvar .

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…