Ädelostpaj

Jag gjorde små portionspajer och serverade som förrätt på påsk. Blir 16 små pajer eller en stór.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 75 g smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3/4 dl Kesella lätt
  • Fyllning:
  • 50 g Kvibille riven ädel
  • ½ dl grovhackad mandel
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl Arla Köket riven ost gratäng

Gör så här

  1. Pajdeg:
  2. Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 23 cm i diameter eller i 16 små engångsfolieformar. Låt vila i kylen ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Fyllning:
  5. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och gratängost. Fördela ädelost och mandel i pajskalen. Häll över äggstanningen. Grädda pajerna i mitten av ugnen ca 15 min.
  6. Du kan också göra en stor paj. Förgrädda då pajskalet i 200 grader 10 min. Häll fyllningen i skalet och grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 30 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mrsc

Hot cross buns

Engelska bullar som man äter till påsk. Gärna rostade med smör. Det kyrkliga korset på toppen av bullen, förstärker man med lite kristyr.

@mrsc

Pretzel

Receptet har katolskt ursprung och serveras i bl a. södra Tyskland under påsk. Numera kan man köpa både salta och söta pretzel som streetfood…

@eery

Möckelsill

Första gången jag åt det här var hemma hos min mosters svärmor. Jag var bara tvungen att få receptet. Passar både till jul, påsk…