Ädelpaj med tomater

Åt den till lunch i dag. Smaskens

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör eller margarin
  • 2–3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 150 g ädelost
  • 250 g kesella
  • 4–6 tomater
  • 1 purjolök
  • Klippt gräslök

Gör så här

  1. Finfördela matfettet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga botten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Ansa purjolöken och strimla den. Lägg purjolöken i lite lättsaltat vatten och låt koka någon minut. Häll bort vattnet och låt purjolöken rinna av.
  4. Mosa osten och rör samman den med kesella till en smidig massa.
  5. Lägg purjolöken i botten på det förgräddade pajskalet. Fördela oströran ovanpå. Skiva tomaterna och lägg dem över. Klipp gräslöken och strö över pajen.
  6. Grädda 225 g mitt i ugnen ca 15 minuter

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…