Älgfilé med bacon

Till älgfilén är det gott med murkelsås och palsternacksgratäng.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g älgfilé av mittbiten, kan ersättas av ox- eller kalvfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g bacon i skivor
  • Smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Putsa bort fett och hinnor av filén och skär den i 4 tjocka skivor. Krydda köttet med salt och peppar och linda baconskivor runt kanten. Fäst ihop med tandpetare.
  3. Bryn köttet på alla sidor i smör i en het stekpanna.
  4. Flytta över biffarna till en ugnssäker form och stick in en stektermometer i en av biffarna.
  5. Sätt in formen i ugnen i ca 10 minuter. Innertemperaturen visar 58 grader för rosa kött och 60-65 grader för mer genomstekt kött.
  6. Ta bort tandpetarna och servera gärna biffarna med murkelsås (receptet finns inlagt här i Matklubben) och en god palsternacksgratäng t.ex.

Kommentarer

Jättegott! Bakad potatismed baconröra till.
Helt makalöst gott! Min dotter gjorde en vanlig potatisgratäng (reseptet finns här på matklubben) och sallad till detta recept när hennes bror fyllde år. Super gott :D

Liknande recept