Äppel och mandelkaka

Äppelkaka är gott året om, särskilt denna som får en extra lyxig smak av mandelmassa, citron och kardemumma. Välj ett syrlig äpple för bästa resultat. Kakan är god både som dessert, gärna med ett glas dessertvin och till kaffe och te.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm mald kardemumma
  • 50 g mandelmassa
  • 3-4 äpplen
  • ½ citron, rivet skal och saft
  • 1 dl mandelspån
  • Tillbehör:
  • Lättvispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 º. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Blanda i smör och mjölet blandat med bakpulver och kardemumma.
  2. Riv mandelmassan och äpplena grovt på rivjärn och blanda ner i smeten. Tillsätt citronsaft och finfivet skal. Häll smeten i en smord bröad rund form med löstagbar kant, ca: 24 cm i diameter. Strö över mandelspån.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca: 30 minuter. Servera kakan lätt avsvalnad med lättvispad grädde eller glass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr