Äppel- och saffranskaka

En god variant både på saffranskaka och äppelkaka

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 g saffran
  • 2 msk smält, avsvalnat smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 3/4 dl russin
  • 2 msk pärlsocker
  • 2 msk hackade nötter eller mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa en rund form, ca 25 cm diameter. Skala och skär äpplena i klyftor
  3. Blanda mjöl, bakpulver och socker. Stöt saffranet med 1 tsk socker och tillsätt det. Rör ner matfett, mjölk och russin.
  4. Häll smeten i formen och fördela äppelklyftorna över hela ytan. Stick ner dem lite i smeten. Strö över pärlsocker och nötter/mandel.
  5. Grädda kakan i 200 grader. Det tar 50-60 minuter innan kakan är färdig. Tidsvariationen beror på äppelsorten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…