Äppelbröd.

Lättgjort, saftigt av vetedeg - det är mums. Den bakas i en långpanna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ½ dl socker
  • 1 l vetemjöl (ca)
  • 5-6 äpplen
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • 1 tsk mald kanel

Gör så här

  1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm.
  2. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölkblandningen och rör om.Tillsätt socker och mjöl. Arbeta ihop till en smidig, ganska lös deg. Låt jäsa övertäckt i ca 20 minuter.
  3. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg bakplåtspapper i en långpanna eller smörj den.
  4. Arbeta ihop degen i bunken och häll ut den i långpannan.
  5. Platta ut den med mjölad hand så att den täcker pannan.
  6. Lägg äppelskivorna som taktegel över degen.
  7. Låt jäsa övertäckt i ca 25 minuter.
  8. Smält matfettet. Pensla degen och äpplena med det och strö över socker och kanel.
  9. Grädda kakan i mitten av ugnen tills den har fått fin färg och är genomgräddad, ca 20 minuter
  10. Skär kakan i rutor sedan den svalnat
  11. Lycka till !

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…