Äppelchutney

Gott till fläskkarré, pannkakor, havregrynsgröt o.s.v. Förvarad i kyl håller sig chutneyn i två månader.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g äpplen
  • 1 gul lök
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 2 dl rårörsocker
  • ½ tsk salt
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk gult senapsfrö
  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Skala äpplena och skär dem i grova bitar. Lägg dem i en tjockbottnad kastrull. Hacka löken grovt och lägg den i kastrullen.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna.
  3. Låt koka upp och sedan puttra under lock på svag värme i ca 1 timme. Rör med jämna mellanrum för att undvika att chutneyn bränns vid.
  4. Häll upp den färdigkokta chutneyn i glasburkar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…