Äppelfrestelse med mandeltäcke

Gudomligt gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g matfett
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • 200 g sötmandel
  • 200 g matfett
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • 6 äpplen

Gör så här

  1. Hacka samman mjöl, matfett och florsocker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform, ca 24 cm i diam. Låt stå kallt i 30 min.
  2. Nagga pajdegen och förgrädda i 200 grader, ca 10 min.
  3. Skålla, skala och mal mandeln.
  4. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt mandel, ägg och mjöl.
  5. Skala och halvera äpplena, gröp ur kärnhusen. Lägg äppelhalvorna med snittytan ner i pajformen. Häll över smeten. Grädda i 150 grader, ca 45 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…