Äppelkaka allt i ett

Kan det bli bättre, äpplen och vaniljsås i en kaka

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg
  • 175 g smör
  • 4 ½ dl vetemjöl (270 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 (små) ägg
  • Vaniljkräm
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 msk strösocker
  • ½ msk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 4 äpplen

Gör så här

  1. Degen
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samma samtliga ingredienser till pajdegen i matberedaren. Kör den till en deg och tryck ut hälften av degen i en form med löstagbara kanter (24 cm). Låt formen och resten av degen vila i kylskåpet.
  3. Vaniljkrämen
  4. Blanda alla ingredienserna utom vaniljsockret i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar, den får inte koka. Låt krämen svalna och tillsätt därefter vaniljsockret.
  5. Bred ut krämen i botten av formen. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem ovanpå krämen. Täck med den resterande delen av degen ex i ett rutmönster.
  6. Grädda i ca 40 minuter på den nedersta falsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr