Äppelkaka i gjutjärnspanna

Underbart seg och söt äppelkaka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4-5 äpplen
  • 2 dl farin- eller råsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skala och kärna ur äpplena, skiva dessa sedan i cirka ½ cm tjocka skivor. Blanda dem med farinsockret (alternativt råsockret) och kanelen.
  2. Smält smöret i en gjutjärnspanna och bryn äpplena i 5-10 minuter eller tills de blir gyllenbruna.
  3. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner mjöl och bakpulver.
  4. Häll smeten över äpplena i pannan. Ställ in pannan i mitten av ugnen och grädda i cirka 30 minuter.
  5. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den så att äpplena ligger uppåt.
  6. Passar utmärkt ihop med vaniljsås eller vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…