Äppelkaka med apelsinmazarin

En härligt saftig kaka med smak av apelsin och mandel - och äpple förstås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 3½ dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Mazarinfyllning:
  • 4 dl grovrivet äpple
  • 1 apelsin, rivet skal och saft
  • 150 g sötmandel
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl socker
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • Garnering:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Hacka samman mjöl, smör, socker och vaniljsocker och spara litet mjöl till utbakningen. Tillsätt äggulan, arbeta ihop degen och låt den vila kallt en stund.
  3. Marinera äppelrivet i apelsinsaften medan du gör fyllningen. Skålla, skala och finhacka mandeln. Rör ihop smör och socker, vispa äggen och rör ned dem. Tillsätt mandel, rivet apelsinskal och rivet äpple med apelsinsaft.
  4. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter, och häll i fyllningen. Grädda ca 45 minuter eller tills fyllningen stannat och fått fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…