Äppelkaka med citron och kardemumma

Snabb att göra - alltid lika uppskattad!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • Fyllning:
  • 3-4 medelstora äpplen
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 msk socker

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Rör sedan ner socker, vanilj och citronskal. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje.
  3. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och sist mjölken.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm.
  5. Skär äpplena i tunna klyftor. Stick ner dem tätt , tätt i smeten. Blanda kardemumma och socker och strö över.
  6. Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
  7. Servera kakan ljummen med vaniljsås eller glass. Passar också bra kall till kaffet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…