Äppelkaka med citron och mynta

En annorlunda sockerkaka med mycket smak!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör, mjukt
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 0,5 dl mandellikör
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 tsk mynta, eller citronmeliss hackad
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 äpplen, skalade och grovrivna
  • Dekoration:
  • 50 g pinjekärnor

Gör så här

  1. Ugnstemperatur: 175 grader
  2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.
  3. Rör smör och strösocker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa smeten fluffig. Tillsätt mandellikör, citronskal, mynta och vaniljsocker.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och sikta ner i smeten. Tillsätt de rivna äpplena och rör om. Bred ut smeten i formen och strö över pinjekärnorna.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, cirka 35 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den tas ur formen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…