Äppelkaka med kvarg

Ganska mager, ganska fiberrik men framför allt god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 250 g kvarg naturell (kesella)
  • 50 g smält smör
  • 3-5 äpplen
  • pärlsocker och kanel

Gör så här

  1. Blanda mjöl, havregryn och socker. Knäck i äggen. Häll i det smälta smöret och kvargen. Rör till en jämn smet. Skala äpplena och skär dem i bitar. Smörj och bröa en halvstor långpanna. Sprid ut smeten i pannan. Det ska vara ganska tunt, ca 1,5 cm. Blanda pärlsocker och kanel och sprid över kakan.
  2. Grädda i 200 grader ca 35 minuter.

Kommentarer

En riktigt god och saftig kaka! Jag tillsatte 3 rivna bittermandlar och det blev riktigt gott.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…