Äppelkaka med mandelmassa och kesella

God och saftig kaka. Godast dagen efter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 dl kesella vanilj
  • 100 g riven mandelmassa
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 stort äpple eller 2 små

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en sockerkaksform.
  3. Vispa ägg och socker poröst och rör ner det smälta smöret.
  4. Tillsätt mandelamssan och kesellan.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ner i smeten.
  6. Smeten blir tjock så försök fördela smeten i formen.
  7. Skär äpplet i klyftor och stick ner dom till hälften i smeten, strö över lite kanel.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-55 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…