Äppelkaka med maräng

God kontrast mellan söt marängsmet och syrlig fruktmassa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 3/4 kg äpplen, syrlig sort (4-5 st)
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm malda kryddnejlikor
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • Maräng:
  • 3 äggvitor
  • 3 dl strösocker

Gör så här

  1. Gör pajdegen och tryck ut den i en form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter.
  2. Nagga pajskalets botten och förgrädda ca 15 minuter i 200 grader.
  3. Skala, kärna ur och skiva frukten och koka äpplena mjuka tillsammans med resten av ingredienserna.
  4. Stöt sönder frukten till grovt mos.
  5. Vispa vitorna till hårt skum, vispa ner sockret.
  6. Fyll pajskalet med mos.
  7. Bred marängsmeten över och grädda kakan ca 20 minuter i 150 graders ugnsvärme.
  8. Serveras med vispad grädde, vaniljvisp eller glass.

Kommentarer

Hej Lena! Ska ha besök idag och provade din äppelkaka, jag må säga att den var god. tjuvsmakade en bit. Blir en femma från mig Tack för receptet :)
Det här är den perfekta äppletårtan. Pajskalets neutrala krisp mot det mosiga aromatiska äpplemoset och den söta krispiga marängen uppe på - utsökt!
Denna låter väldigt god, tack för flera fina recept :)
Lägger in en bild.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…