Äppelkompott

Förr fanns det inte frukt och bär att tillgå hela året om. Därför tog man vara på frukt genom att konservera, koka in och göra kompotter och sylter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg fasta syrliga äpplen
  • 5 dl vatten
  • 3 dl socker
  • Citron
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • Vaniljsocker
  • Kanel

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor.
  2. Koka upp vattnet med sockret och låt det koka ett par minuter.
  3. Lägg i äppelkyftorna. Droppa i lite citronsaft.
  4. Koka på svag värme tills äpplena är mjuka.
  5. Blanda ut potatismjölet med lite vatten och rör ner i kompotten.
  6. Ställ kompotten att svalna.
  7. Vispa grädden hårt och smaksätt med lite vaniljsocker och kanel.

Kommentarer

Utgick från ditt recept men hade ingen citron hemma. Använde 1 kg skalade, urkärnade äpplen i småbitar och tog bara 1 dl socker då jag föredrar en syrligare kompott. En kanelstång i koket hade gjort susen!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…