Äppelkompott med havrefras

Mycket god efterrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Äppelkompott:
  • 6 röda äpplen
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk äkta vaniljpulver eller en uppslitsad vaniljstång
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk honung
  • Havrefras:
  • 4 msk smör
  • 4 dl havregryn
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Äppelkompott:
  2. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i klyftor. Lägg äpplen, vatten, vanilj, socker och honung i en liten kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt kompotten sjuda i cirka 8 – 10 minuter.
  3. Havrefras:
  4. Smält smör i en stekpanna, tillsätt havregryn och socker och fräs det i pannan tills det tagit färg. Rör om då och då.
  5. Servera kompotten med havrefras och vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…