Äppellimpa

Ett dekorativt bröd som passar perfekt på buffébordet när det dukas till fest.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten, 37 grader
  • 3,5 msk olivolja
  • 1,5 tsk havssalt
  • 1 tsk fänkål, torkad
  • 1,2 Liter vetemjöl
  • Fyllning
  • 4 st äpple
  • 2 dl äppelmos
  • 1,5 msk vallmofrö

Gör så här

  1. Smula jästen i det fingervarma vattnet , rör om så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt olja, salt, fänkål och vetemjöl. Spara cirka 1 deciliter vetemjöl till utbakningen.
  3. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa i 30 minuter.
  4. Kärna ut och klyfta äpplena. Äpplen med tjockt skal kan eventuellt skalas.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Knåda degen ytterligare och platta sedan ut den på ett mjölat bakplåtspapper.
  7. Fördela äpplena, moset och valmofröna i mitten av degen. Vik sedan över långsidorna och tryck ihop. Vik upp kortsidorna så att inte fyllningen flyter ut.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…