Äppelmarmelad med kanel, nejlikor och kardemumma

Använd så syrliga och fasta äpplen du kan hitta till den här marmeladen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg äpplen, skalad och urkärnad vikt
  • 750 g (ca 8 ½ dl) socker
  • 2 kanelstänger
  • 10 nejlikor
  • 6 kardemummakapslar
  • Saften av 1 citron

Gör så här

  1. Skär äpplena i bitar, koka upp ihop med socker, citronsaft och kryddor. Rör då och då och koka i ca 20 minuter eller tills det blivit marmeladkonsistens.
  2. Häll upp på rena varma burkar och sätt på lock genast.

Kommentarer

Ska det inte vara något vatten i receptet?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr