Äppelmuffins med havretopp

Ett strössel gjort av smör, socker och havregryn. Strör man det över smeten precis före gräddningen, så får man en läcker och frasig liten topp på muffinsen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Havretopping:
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 dl havregryn, gärna fiber
  • 75 g smör eller margarin
  • Kaksmet:
  • 75 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl filmjölk
  • Fyllning:
  • 1 äpple

Gör så här

  1. Havretopping:
  2. Blanda socker och havregryn i en skål. Smält smöret och häll det över havregrynen. Rör samman till en smulig massa.
  3. Ställ åt sidan.
  4. Kaksmet:
  5. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt citronskalet. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner det i smeten växelvis med filmjölken och smöret. Rör försiktigt samman till en slät smet.
  6. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Skär äpplet i tunna klyftor och ta bort kärnorna. Stick ner 1-2 äppelklyftor i varje.
  7. Strö på toppingen. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…