Äppelpaj med citron och kokostäcke

Både syrlig och söt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g kokt potatis
  • 75 g smör
  • 1/2 citron, rivet skal
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 4 äpplen
  • 50 g smör
  • 1 dl brun farin strö
  • 2 msk Maizena ljus redning
  • Kokostäcke:
  • 250 g kokosflingor
  • 1 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 1 ägg
  • 1/2 citron, pressad saft
  • Dekoration:
  • 1 citron, smala strimlor av det gula skalet

Gör så här

  1. Ugn 200º.
  2. Lägg vetemjöl, kokt potatis, smör och citronskal i matberedaren med kniven monterad. Kör det till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det bildas en boll av degen. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Ställ pajformen i kylen 30 minuter.
  3. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Smält smöret och tillsätt brun farin strö och ljus redning. Blanda ner äppelklyftorna. Lägg äppelblandningen i formen.
  4. Blanda kokosflingor, socker, äggvitor, ägg och citronsaft i en kastrull. Rör om och värm tills massan tjocknar. Fördela kokostäcket över äppelfyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Strö över citronskalsstrimlorna. Servera med glass eller vaniljsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept