Äppelpaj med knäckigt täcke

Efter ett recept i senaste Buffétidningen. Oerhört lättbakad, inte alltför mäktig och vansinnigt god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 äpplen
  • 225 g margarin
  • 4 ½ dl havregryn
  • 3 dl socker
  • ¾ dl ljus sirap
  • 2,25 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
  2. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
  3. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.
  4. (Originalreceptet innehöll även ½ tsk bakpulver och 2 msk mjölk, men jag glömde bort de två sista ingredienserna och resultatet blev kanon, så jag kommer att utesluta dem även i fortsättningen.)
  5. Pajen står sig väl i kylskåp i flera dagar.

Kommentarer

Jättegod. Men jag använde hela receptet med bakpulver och mjölk. Jag hade inga äpplen hemma så jag tog färska aprikoser som blev supergott och annorlunda. Hade vispad grädde till, alla som åt tyckte att den var fantastiskt god.
Jättegod! Kan rekommendera att riva äpplena istället för att skiva dem.
Denna testade jag förra helgen, jättemumsig och rekommenderas varmt!
Otroligt god! Lagom knäckig och söt! Den kommer jag att göra snart igen!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…