Äppelpaj med pekannötstosca

Ett riktig smarrig äppelpaj som jag hittade i en lokaltidning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 150 g vetemjöl
  • 50 g strösocker
  • 100 g smör
  • ½ äggula
  • 100 g riven mandelmassa
  • Fyllning:
  • 2-3 äpplen
  • 100 g smör
  • 1 dsk strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 70 g pekannötter, hackade

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till bottnen och låt därefter degen vila i kylen minst en halvtimme.
  2. Tryck ut degen i en pajform (gärna med löstagbar kant), ca 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 200 grader i ca 12-15 minuter.
  3. Skala äpplena, skiva dem tunt och bred ut skivorna i pajskalet. Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och koka upp. Rör hela tiden tills det smält ihop till en smidig blandning.
  4. Blanda ner de hackade nötterna. Häll toscasmeten över äppelskivorna.
  5. Sätt in pajen i ugnen igen och grädda ytterligare 20-25 minuter tills äpplena känns mjuka och toscatäcket fått gyllenbrun färg.
  6. Servera pajen ljummen med vispad grädde.

Kommentarer

Supergod äppelpaj! Jag tillsatte även kanel i toscasmeten vilket gjorde pajen ännu lite godare.
Supergod äppelpaj! Jag tillsatte även kanel i toscasmeten vilket gjorde pajen ännu lite godare.
Hej! Vad roligt att du gillade min äppelpaj med pecannötstäcke. MVH Britt-Marie Knutsson Lokaltidningen

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…