Äppelpaj med russin, muscovado och rom

Läcker äppelpaj till fars dag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 5 fasta äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl russin
  • 2 msk mörk rom
  • Smuldeg:
  • 100 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Knåda ihop pajdegen och låt den stå kallt i en timme.
  2. Skala och skär ner äpplen i lite mindre bitar. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smör, äpplen, russin och socker. Låt smälta ihop i ett par minuter. Slå på rom och låt det koka in. Tag upp allt och låt det kallna.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smuldegen.
  4. Kavla ut pajdegen. Klä en form, ca 24 cm i diameter. Låt det stå kallt i minst 20 minuter.
  5. Förbaka pajskalet i 5 minuter. Fyll sedan skalet med äpplena. Smula över smuldegen. Sätt in i ugnen igen i 10-15 minuter tills smulorna fått färg.
  6. Servera med lite lättvispad grädde, gärna smaksatt med lite rom.

Kommentarer

Jag har bytt bild

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…