Äppelsaft

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kilo äpplen
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk citronsyra
  • 255 g strösocker per liter saft
  • 1 krm natriumbensoat per liter saft

Gör så här

  1. Dela och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar och lägg i en kastrull med vatten och citronsyra. Koka upp och låt koka under lock tills äpplena blir mosiga. Häll genom tät silduk och låt det rinna av väl, ca 1 timme. Mät upp saften så att du vet hur mycket socker som ska tillsättas. Häll i en kastrull och koka upp tillsammans med socker. Skumma saften. Rör ut natriumbensoatet i lite av saften och blanda. Koka upp och häll sedan på rengjorda flaskor.

Kommentarer

Hur mycket saft blir det om man gör enligt receptet?
Jättegod saft!=) Gör den nu för andra gången på en vecka. Perfekt att göra med en massa fallfrukt!=)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…