Äppelsmulpaj

Bland de godaste fruktpajer jag vet, smakar fantastiskt med vaniljsås, grädde eller glass.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Smulet:
  • 200 g smör eller margarin
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4-1 dl socker
  • Pajinnehåll:
  • 4 stora äpplen
  • Kanel
  • Socker

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skiva äpplena.
  2. Blanda dem i en skål med kanel och socker.
  3. Mängd på socker och kanel efter egen smak.
  4. Smält margarinet i en kastrull.
  5. Rör ner havregryn, mjöl och socker.
  6. Ta hellre lite mer havregryn än mjöl, och se till att smulet inte blir för torrt och ej heller för blött,
  7. Det ska vara fast men ändå fuktigt.
  8. Smörj en ugnsfast form och täck botten med äpplen, täck sedan över dessa med smulet.
  9. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills pajen fått en fin färg.

Kommentarer

Gott men lite för söt. men man kan ju ta lite mindre socker

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…