Äppeltantens Äppel- och persikopaj

Mums vilken god kombination

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 sats äppeltantens smuldeg (se grundrecept ovan)
  • 4 st äpplen
  • 4 st persikor eller
  • 4 st nektariner
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk malen kanel
  • Smör till formarna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  2. Skär frukten i klyftor och stek i smör och strösocker.
  3. Lägg fruktblandningen i botten av en smord ugnsfast form, strö över smuldegen.
  4. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…