Äppeltårta med kesellakräm

Kakor och tårtor med äpple finns i ett otal varianter. Prova gärna denna som garneras med kesellakräm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • 2-3 äpplen
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • Kräm:
  • 25 g smör
  • 250 g Kesella Gourmet kvarg
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Börja med att smälta smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner Kesella, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen i kylen.
  3. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget.
  4. Skala och riv äpplena grovt. Rör ner dem i smeten.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten.
  6. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  8. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  9. Bred krämen över kakan. Låt den stelna i kylen.

Kommentarer

Den var superb, alla på kalaset tyckte om............................
Underbart god tårta =3 gjorde denna här om dagen, och familjen stört älskade den! Lätt att göra, och blir Alltid super god =D

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…