Äppeltartaletter

Äppeltartaletterna blir ännu godare om de får stå ett dygn. Gör dubbel sats av toppingen om du gillar äpplen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 150 g smör
  • 75 g mandelmassa
  • 2 äggulor
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Äppeltopping:
  • 1 syrligt äpple
  • Saft av ½ citron
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • Ca 10 färska basilikablad
  • 1 msk råsocker

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till degen och tryck ut den tunt i smorda portionsformar, ca 7 cm i diameter.
  2. Koka upp grädde, mjölk och socker i en kastrull. Lägg äggulor och vaniljsocker i en bunke och vispa ner gräddmjölken, fördela i formarna och ställ in i 125 grader varm ugn. Grädda ca 40 min.
  3. Tärna äpplet fint. Koka upp citronsaft, socker och vatten. Koka i ca 10 min. Lägg ner äppelbitarna i kastrullen och dra av från värmen.
  4. Finhacka basilikan och blanda med råsockret. Enklast med fingrarna. Fördela äpple och lite sockerlag över tartaletterna. Toppa med basilikablandningen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept