Äpplekaka

En god äpplekaka med rivna äpplen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 150 g margarin
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 uppvispat ägg
  • Fyllning:
  • 100 g margarin
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3-4 rårivna äpplen
  • Pensling:
  • 1/2 ägg

Gör så här

  1. Finfördela matfettet i mjöl blandat med socker och bakpulver. Blanda i det uppvispade ägget och låt degen stå på kall plats en stund. Arbeta degen så lite som möjligt, bara så att ägget nätt och jämnt blandar sig med det övriga.
  2. Rör margarin och socker till fyllningen. Blanda i äggen och arbeta blandningen slät. Tillsätt de rårivna äpplena.
  3. Kavla ut degen och klä en ugnssäker form med degen (låg kant). Spara remsor att lägga över med. Häll den gryniga smeten i formen och garnera med degremsorna till ett rutmönster. Pensla med ägg.
  4. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…