Äpplekaka med kanel i långpannan

En supersaftig äppelkaka! Byt gärna ut äpplena till päron! Gör du en päronkaka istället kan du byta ut sockret och kanelen till råsocker och kardemumma på toppen! Jag gör 1,5 sats till min långpanna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 6-8 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel

Gör så här

  1. Klä en långpanna (25-35 cm) med bakplåtspapper och sätt ugnen på 200°.
  2. Smält margarinet sakta, bryn ej, och låt svalna. Skala äpplena och klyfta dem i mindre bitar.
  3. Vispa ihop ägg och socker mycket pösigt. Vispa i margarinet lite snabbt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål.
  4. Rör försiktigt i mjölblandningen med t.ex. en slickepott. Bred ut smeten jämnt på plåten.
  5. Tryck i äppelklyftorna. Blanda ihop socker och kanel och strö över äpplena. Gräddas mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Kommentarer

Kakan var god, dock en aning för söt, nästa gång ska jag minska rejält på sockret.
Supergod kaka och lätt att göra. När jag hade skalat äpplena och klyftat dem i mindre bitar la jag dem i en plastpåse och la 2 msk strösocker och 1 tsk kanel i plastpåsen och rörde om. Tänker göra denna kaka fler gånger. Jag gjorde enkel sats men nästa gång ska jag prova att göra 1,5 sats som du skrev.

Liknande recept