Äpplemarmelad med kanel

Riktigt god på en rostad smörgås

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg syrliga äpplen
  • ½ -1 dl vatten
  • 7-9 dl socker per kg mos
  • 2 kanelstänger

Gör så här

  1. 1. Skölj och dela äpplena i mindre bitar.Koka frukten med vattnet under lock på svag värme. Rör om då och då.
  2. 2. Passera det varma moset i en finmaskig sil. Väg moset.
  3. 3. Blanda äpplemos med socker och lägg i kanelstängerna. Koka marmeladen långsamt under omröring tills den håller för marmeladprovet
  4. 4. Ta upp kanelstängerna och häll upp marmeladen på varma burkar och sätt på lock . Vänd burkarna upp och ner i ca 5 minuter.
  5. 5. Vänd burkarna rätt och låt dem svalna. Förvara marmeladen kallt.
  6. MARMELADPROVET :
  7. Lägg en sked marmelad på en tallrik . Dra med baksidan av skeden genom marmeladen om den ej flyter samman så är den klar .

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…