Äpplemuffins – diabetiker

Muffins till diabetiker blir inte lika porösa som när man använder vanligt socker så det är alltså inget fel på smeten. Jag har även använt hallon, blåbär, rabarber m m.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 msk lättströ
  • 1 msk kokande vatten
  • 30 g smält margarin
  • 1/2 dl lättmjölk
  • 50 g malda hasselnötter
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 10 pappersformar
  • Garnering:
  • Äpple i tunna skivor
  • Kanel

Gör så här

  1. Ugn 225 grader
  2. Vispa ägg, lättströ och kokhett vatten så luftigt som möjligt. Blanda ner fett och mjölk.
  3. Blanda nötter, mjöl och bakpulver väl. Rör ner det i äggsmeten, blanda väl.
  4. Ställ pappersformarna på en plåt och fördela smeten i dem. Stick ner en äppelklyfta i varje form och dofta sedan över lite kanel.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 8-12 minuter. Pröva med en sticka! Kakorna är godast nybakade men går bra att frysa.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…