Äpplesnittar

Gott vetebröd

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • ca 13 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 75 g smör
  • 3 dl äpplemos
  • 2 msk kanel
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vaniljkräm
  • Pärlsocker till garnering

Gör så här

  1. Smält smöret
  2. Häll i mjölken och värm till fingervarmt
  3. Lös upp jästen i degspadet
  4. Tillsätt socker och kardemumma
  5. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ner
  6. Arbeta degen väl och låt jäsa 40 min
  7. Dela degen i fem delar
  8. Kavla ut varje del till plåtlånga längder ca 25 cm breda
  9. Fördela smöret längs mitten och därefter äpplemos, kanel och socker
  10. Vik långsidorna omlott mot mitten
  11. Lägg på plåt med skarven nedåt
  12. Jäs till dubbel storlek
  13. Tryck till längs hela mitten och lägg en sträng vaniljkräm där
  14. Pensla med ägg
  15. Strö över pärlsocker
  16. Grädda i 200 grader 12-14 min
  17. Ringla ev över florsockerglasyr när längderna kallnat

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…